Közélet

A kerékpársávért tüntettek a bringások a Margit-hídon - Fotók!

A Margit-híd felújításának tervezése során beígért, majd állítólag "kifelejtett" kerékpársáv miatt tüntettek a Magyar Kerékpárosklub és a Critical Mass szervezésében a bringások a hídon - számol be a Népszabadság Online.

A több száz kerékpáros azért tüntettek, mert a híd déli oldalára beígért egyirányú bringasáv ugyanis a legutóbbi tervekről már hiányzik (az északi oldalon megépül a kétirányú gyalogos- és kerékpárút), holott - ahogy arra László János, a kerékpárklub elnöke felhívta a figyelmet a hídról szónokolva - ezt megígérték nekik az előzetes tárgyalásokon - írja a Népszabdság Online.

A kerékpáros szervezetek szerint amennyiben a legutóbbi terveknek megfelelően, csak az észkai oldalon épül kerékpársáv, akkor azok a bringások, akik nem a Margit-szigetre mennek, hanem Pestről Budára vagy vissza, azoknak szám szerint nyolc lámpás kereszteződésen kellene átkelniük, közben kétszer leszállniuk és tolniuk a kerékpárt, ráadásul a híd hosszának kétszeresét kell megtenniük.

Mind a budai, mind pedig a pesti hídfőnél hatalmas kerülővel tudnának csak szabályosan felmenni a kerékpárútra a bringások - ha szabályosan akarnak közlekedni.

Amennyiben marad a mostani városházi terv, akkor a kerékpárosok jó része valószínűleg nem fogja betartani a nehézkes szabályokat, és továbbra is a járdán, vagy az autóúton halad majd, a déli oldalon.

Sinya, a CM egyik fő szervezője ezzel kapcsolatban azt mondta a NOL-nak: a bringás olyan, mint a víz: arra folyik, amerre tud.


[enews_gallery id='187797']

Margit-híd kerékpár kerékpársáv
Kapcsolódó cikkek