Közélet

Bilincs a főbilincselőn

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Farkas Kálmánt, a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjét, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy pénzt fogadott el azért, hogy minél több autóra tegyenek kerékbilincset.

Az ügyészség szerint 2008-ban és 2009-ben minden hónap elején – az előző havi bilincselések számától függően – 500-800 ezer forint közötti ösztönzési pénzt kapott, amíg tetten nem érték. Az átvett összegből minden hónapban juttatott beosztott közterület-felügyelőinek is.

Tudni kell, hogy a budapesti VI. kerületben a közterület-felügyelők a kerékbilincs fel- és leszereléséhez közreműködő szervezetként a Centrum Parkoló Kft.-t vették igénybe, a cég ezért a tevékenységért bilincselésenként meghatározott összegű szolgáltatási díjat kapott. Így a Centrum Parkoló Kft. érdekelt volt a túlzott bilincselésben.

A bíróság szerint feltételezhető, hogy Farkas Kálmán szabadlábon megnehezítette volna a bizonyítást, ezért döntöttek az előzetes letartóztatás mellett.

Közben egy másik budapesti botránnyal kapcsolatban a Fővárosi Közterület-fenntartó közölte: a 20 millió forintot sem érte el annak a végkielégítésnek a nagysága, amit Hajdu György korábbi vezérigazgatónak kifizettek.

Centrum Parkoló Kft. kerékbilincs közterület-felügyelet
Kapcsolódó cikkek