Közélet

Ezer térfigyelő kamerából egy segít bűntény felderítésében Angliában

A brit fővárosban minden ezer térfigyelő kamara csak egy bűncselekmény felderítésére volt képes - tűnik ki a térfigyelő hálózat működéséről készült jelentésben.

A rendőrség belső jelentésének megállapítása szerint a több mint egymillió kamera csak ritkán nyújt segítséget a bűnelkövetők kézrekerítésében – jelenti a BBC. Konkrét esetet említve a jelentés rámutat: egyetlen hónap alatt a 269 feltételezett rabló közül csak nyolc elfogásában segítettek a megfigyelő eszközök.

A brit kormány országszerte eddig 500 millió fontot költött térfigyelők kamerák felszerelésére. A belügyminisztérium szóvivője ugyanakkor úgy vélte, a térfigyelő kamerák jelenléte növeli az emberek biztonságérzetét.

A rendőrség is kiállt a kamerák mellett, a szóvivő közlése szerint a gyilkossági ügyek mintegy 70 százalékát a térfigyelő kamerák segítésével oldották meg. Az új stratégia keretében a helyi rendőrségek kijelölt tagjai külön egységet alkotva, központilag gyűjtik be és címkézik fel a felvételeket, mielőtt azokat a médiának és a parancsnokságnak továbbítanák. Az így feldolgozott 5 260 kép segítségével eddig 1 000 azonosítást végeztek.

rendőrség kamera térfigyelő bűntény
Kapcsolódó cikkek