Közélet

Kósa: "Ha Molnár bukik, mehet vissza dalolni a vokálba"

A szocialisták meghőköltek: a tüntetés hatására visszavontak néhányat a legbrutálisabb tételek közül – mondta Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke

Molnár Csaba éles parlamenti bírálatára a polgármester az ATV adásában azt mondta, hogy az „minden szintet alulmúlt”. Tegnap az önkormányzati miniszter azt mondta, hogy „kevesebb mutyi, kevesebb panama, több pénz egészségügyre, több pénz oktatásra. Ehhez nem kell közgazdasági diploma” – utalt arra, hogy a polgármesternek máig nem sikerült megszereznie közgazdász diplomáját.

Kósa a képviselők előtt is felolvasta a 12 pontos követelését, amelyet először a szombati demonstráción ismertetett. „A tények azt mutatják, hogy a Fidesz által összehívott fideszes, jobbikos, árpádsávos tüntetés értelmetlen volt, és ráadásul még kudarcba is fulladt”. – állította Molnár Csaba.

A kancelláriaminiszter emlékeztette Kósát, hogy Debrecen az elmúlt években összesen 98 milliárd forintot kapott, többet, mint amennyit a Fidesz kormányzása alatt a Széchenyi-tervből az egész országra fordítottak.

„Ez nem durvaság, hanem intellektuális silányság. A miniszter az általa emlegetett 100 milliárdos önkormányzati összeghez sorolta például a debreceni egyetem által elnyert pályázati támogatásokat is, holott az egyetem nem az önkormányzat tulajdona” – jelentette ki Kósa Lajos, aki szerint Molnár Csaba azért kampányol, mert ha nem jön össze a választás, mehet vissza „a vokálba dalolni”.

támogatások Kósa Lajos polgérmester molnár csaba
Kapcsolódó cikkek