Közélet

Szijjártó: "Talicskával tolták haza a pénzt a BKV-ból"

Az elmúlt 7 év szocialista-szabad demokrata kormányzása alatt sok közintézmény és vállalat kifizető helyként működött - jelentette ki Szijjártó Péter.

A szocialisták nem tűrték, hanem maguk működtették ezeket - mondta Szijjártó Péter a Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Szerinte lehetetlen, hogy húszéves városvezetésük alatt nem vették észre, hogy talicskával tolják ki egyesek a pénzt az állami vállalatokból és a közintézményekből - áll a párt hivatalos honlapján.

A Fidesz szóvivője rámutatott: az elmúlt hét évben lett gyakorlat, hogy kiszervezték azokat a munkákat, amelyeket a vállalatoknál dolgozóknak kellett volna elvégezniük a fizetésükért. Mondjuk ki nyíltan - fogalmazott: ellopták az adófizetők pénzét, és a mostani nagy igyekezet oka nem erkölcsi dilemma, hanem a lebukás.

Szijjártó kitért arra, hogy a Fidesz szeptemberben benyújtott indítványát, mégpedig azt, hogy csökkentsék az állami vállalatok vezetőinek juttatásait, természetesen most is fenntartják, hiszen nyilvánvaló - mondta -, a jelenlegi kifizetések nem az adófizetők érdekeit szolgálják.

Újságírói kérdésre válaszolva megfogalmazta: az indítvány most bizottsági szakaszban van, és ha a szocialisták mégis ellehetetlenítik a továbbvitelét, mi akkor is a parlament elé fogjuk vinni azokat.

BKV Szijjártó Péter Fidesz botrányok végkielégítések
Kapcsolódó cikkek