Közélet

Zuschlag-ügy: A mosdóban dugdosták a pártnyilvántartást

Gyurcsány Ferencet és Jánosi Györgyöt november 12-én, Szilvásy Györgyöt november 16-án, Mesterházy Attilát november 18-án hallgatják meg tanúként a Zuschlag-perben.

Mint ismeretes, a bíróság a múlt héten elfogadta azt az ügyészi indítványt, hogy Gyurcsányékat tanúként hallgassák ki a perben. Ma az is kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc és Jánosi György november 12-ére, Szilvásy Györgyöt november 16-ára, Mesterházy Attila pedig november 18-ára kap idézést a bíróságtól - közölte a baon.hu helyszíni tudósítása.

Ma délelőtt Weiszenberger Dénest, az MSZP kiskunhalasi alapszervezetének egykori tagját, Katus Ferenc harmadrendű vádlott barátját hallgatta meg dr. Fodor Endre tanácsvezető bíró. Katus hozzá vitt el 2006 végén, 2007 elején egy iratokat tartalmazó csomagot, melyet ő lakásának emeleti vécéjében rejtett el. Nyomozati vallomása szerint a tartályba kerültek a dokumentumok, ma viszont kijelentette: ő azt egy kis szekrénykébe tette, vécéjének nincs is tartálya.

A csomagot a nyomozóhatóság később kereste a lakásán, ám a házkutatás során nem került elő. Katus később telefonon érdeklődött Weiszenberger Dénesnél, hogy megtalálták-e az iratokat.

A tanú a nyomozás során tett vallomásban még azt mondta: Katus arra kérte, hogy rejtse el a csomagot. Ma viszont  kijelentette: a harmadrendű vádlott csak annyit kért, hogy rakja el az A4-es papírokat tartalmazó nejlonzacskót. A tanú hozzátette: nem tanúsított az egész dolognak sok jelentőséget, arról sem kérdezte Katust, hogy mi van a csomagban. Fodor Endre bíró kérdésére, miszerint miért éppen a vécében tárolta az ominózus iratokat, azt mondta: „éppen ott volt dolga”, mikor Katus odaadta őket.

Katus Ferenc hozzászólásában kijelentette: a papírok egy nyilvántartást tartalmaztak a párttagokról, és ő Weiszenberger Dénestől csak megőrzést kért, nem elrejtést.

zuschlag-ügy Gyurcsány Ferenc pártfinanszírozás korrupció
Kapcsolódó cikkek