Közélet

Orbán-Mesterházy tévévita? "Messze van az még!"

Nem kell felforgatni a közjogi rendszert – ismételte meg Orbán Viktor korábbi kijelentését a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában.

A Fidesz elnöke leszögezte: a magyar parlamentáris rendszer akkor jó, akkor felel meg a magyar politikai hagyománynak, ha megpróbálja a középpontban tartani a parlamentet. Nem kell a parlamenttel rivalizáló szereplő, mint az erős elnök. Ez nem azt jelenti, hogy az ilyen rendszer rosszabb demokráciát adna, de a magyar közjogi hagyományoknak nem az ilyen felel meg. Egykamarás parlament, mely a népfelség elvét szuverén módon gyakorolja – Orbán szerint erre van szükség.

Debreczeni József közíró-politológus tegnap bemutatott könyvét az ellenzék vezére kampánykönyvnek nevezte. Mint mondta: minden választás előtt megjelenik egy ilyen a jobboldal miniszterelnök-jelöltjéről. Hangsúlyozta: nem érzi feladatának azt, hogy egyes zavart gondolkodású embereknek megfejtse a titkát - számol be a hirado.hu.
 
A Fidesz elnöke úgy vélte: az oroszok még segítenének is abban, hogy „20 év alatt energiafüggetlenséget érjünk el”. A mostani gázfüggőséget diverzifikálni kell – hangoztatta. Véleménye szerint alternatívát jelenthet az atomenergiai fejlesztése, és ebben Oroszország partner lehet.
 
Azt mondta: a magyar politika provinciális, fekete-fehérben gondolkodik, ez a tudatlanságból fakad. Arra a kérdésre, hogy Mesterházy Attilával, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjével kiáll-e egy tévévitára, Orbán csak annyit mondott: messze van ez még!

Mesterházy Attila Orbán Viktor tévévita
Kapcsolódó cikkek