Közélet

Rádiótender: már Dávid Ibolyát is beperlik

Rágalmazás miatt jelentette fel az Advenio Zrt. Dávid Ibolyát. A cég megbízásából eljáró ügyvéd, Futó Barnabás elmondta, hogy az MDF elnökének a Sláger és a Danubius rádiókhoz írott nyílt levele miatt perelnek, ahol Dávid többek között politikai korrupciót emleget az Advenio győzelme kapcsán.

Futó Barnabás a részletekről szólva a Magyar Nemzet Online-nak elmondta, hogy a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz nyújtotta be a feljelentést a rágalmazás minősített esete miatt.

Az Advenio az MDF elnökének a két megszűnő kereskedelmi rádióhoz címzett nyílt levele miatt perel, amelyben többek között Dávid azt írja, hogy a Fidesz és az MSZP delegáltjai szemrebbenés nélkül hirdették ki győztesnek a szabálytalan pályázatokat. Dávid Ibolya arról is írt, hogy az Advenio olyan pályázatot nyújtott be, amit nem lehet teljesíteni és a pályáztatási folyamatot „politikai korrupciógyanútól bűzlő eljárásnak” titulálta.

 

A nagy nyilvánosság előtt, aljas indokból elkövetett és jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért legfeljebb két évet lehet kapni, de az ügyvéd szerint csak akkor haladhat tovább ez az eljárás is, ha a választások után Dávid Ibolyának megszűnik majd a mentelmi joga. Mint ismert, a jelenlegi MSZP-s többség az UD Zrt. ügyében sem adta ki az ügyészség kérésére az MDF elnök asszonyát.

mdf Dávid Ibolya Advenio rádiótender Danubius Sláger ORTT
Kapcsolódó cikkek