Az oktatási tárcánál a március 1-jén életbe lépő kinevezési moratórium előtt Hiller István miniszter az összes osztályvezetővel, valamint ötven, a tárcához tartozó intézmény vezetőjével a kormányzati cikluson jócskán túlnyúló megbízási szerződést kötött. Ha az új szakminiszter nem kíván együtt dolgozni e gárdával, több száz milliós fájdalomdíjat kell fizetnie  tudta meg a Magyar Nemzet.

Kemény könyökkel rendezik át a Magyar Honvédség vezérkarát is a magasabb rendfokozatokért, beosztásokért a választások előtt. 

A vezérkari főnök jelenlegi helyettesét, Mikita Jánost például azért küldik Brüsszelbe, hogy a székébe Hazuga Károly vezérőrnagy ülhessen, akit ma az államfő altábornaggyá nevez ki. Szintén előléptetnek és magasabb beosztásba helyeznek több tisztet is.

A honvédség vezérkarában az előrelépés komoly illetményi változást jelent, vagyis a fizetés és a későbbi is szebben alakul. Egy dandártábornok csaknem bruttó egymilliót keres a honvédségnél, és ez e fölé is ugorhat a vezérőrnagyi és az altábornagyi kinevezéssel – olvasható a szerdai Magyar Nemzetben.