Közélet

Újévi fogadalom - mit tanulunk meg idén?

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet (NSZFI) TÁMOP 2.2.1 projektje számos projektbemutatóval és tanácsadással várta a kiállítás látogatóit. A sikeresen zárult rendezvényen a szak- és felnőttképzés fejlesztésének bemutatása mellett, újévi fogadalmat is tehettek azok, akik a standra látogattak.

A TÁMOP 2.2.1 először január 22. és 23. között, a 10. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon mutatkozott be a nagyközönség előtt. A kiállítás két napja alatt egy híján hatszáz látogató fordult meg a standon ahol a fejlesztésben résztvevő alprojektek bemutatkozása és szakmai tanácsadás mellett játékos vetélkedővel vártak minden érdeklődőt A rendezvényen a vállalkozó kedvűek elmulasztott újévi ígéretüket is bepótolhatták, hiszen kamera előtt fogadhatták meg, hogy mit tanulnak meg az új esztendőben.

A rendezvényen született több mint nyolcvan fogadalom természetesen nem vész el, hiszen a www.kepzesevolucioja.hu oldalon minden videó megtekinthető lesz. A rendezvény és a kezdeményezés pozitív fogadtatását jellemzi az is, hogy a két nap alatt közel százötvenen mérték össze egymással tudásukat az NSZFI standját.

A képzés evolúciója
A TÁMOP 2.2.1 kiemelt projekt nyolc szakmai alprojekt keretében fejleszti a szak- és felnőttképzés egyes elemeit (pályakövetés, minőségbiztosítás, szakmai vizsgarendszer fejlesztése), másrészt a képzés tartalmát (mérés-értékelés, tananyagfejlesztés); továbbá jelentős humánerőforrás-fejlesztési komponenst is tartalmaz: a szakmai tanárok, oktatók, szakoktatók szakmai ismereteinek fejlesztése és idegen nyelvi kompetenciáinak fejlesztése, valamint a munkahelyi gyakorlati képzés ösztönzése.
A kilencedik alprojekt feladata a nyolc szakmai alprojekt eredményeinek terjesztése és a képzés iránti kereslet növelése.
A TÁMOP 2.2.1 – A képzés evolúciója projekttel kapcsolatos további információ a www.kepzesevolucioja.hu honlapon érhető el.

nszfi tanulmány fogadalom támop
Kapcsolódó cikkek