Közélet

Antaltól Zuschlagig - Kik követhetik őket?

Negyvenfős listát készített a Heti Válasz azokról a politikusokról, akik a beindult elszámoltatás érintettjei lehetnek.

Noha még el sem kezdődött a Fidesz által beígért felelősségre vonás a hetilap által felsoroltak közül kilencet máris elítéltek, 22-en gyanúsítotti vagy vádlotti sorban vannak, és kilenc olyan személy is akad, aki csak mentelmi jogának köszönheti, hogy eddig megúszta az eljárást. Utóbbi kategóriába sorolták az MDF-ből Dávid Ibolya pártelnököt és Herényi Károly alelnököt, ők az UD-ügyben érintettek.

Az MSZP-ből Hagyó Miklós, volt főpolgármester-helyettest, Molnár Gyula újbudai polgármestert és Kékesi Tibor terézvárosi parlamenti képviselőt citálhatnák a bíróság elé, ha tavasszal elvesztenék a mentelmi jogukat.

Antal Attilától Zuschlag Jánosig tart azoknak a listája, akiket gyanú vagy vád alá helyeztek, de ez a kategória illik még: Hunvald Györgyre, Szilvásy Györgyre, Kolompár Orbánra és Verók Istvánra is.

Felpörögtek a nyomozások a BKV után a MÁV-nál is: változatlanul bűncselekményt sejtenek Ausztriában a Cargo privatizációja mögött. A Figyelő pedig arról ír, hogy a VDSZSZ újból feljelentést tett a vasúttársaság Andrássy úti székházának sikertelen értékesítése és új székházbérleti szerződésének megkötése miatt.

Ami pedig a BKV-nál folyó belső vizsgálatot illeti: mivel újabb 10 cég 14 szerződésével kapcsolatban merült fel bűncselekmény gyanúja, ezért Kocsis István vezérigazgató megint feljelentést tett. Átadták a vizsgálati jelentést és az ezzel kapcsolatos teljes dokumentációt a nyomozóhatóságnak.

VDSZSZ BKV Zuschlag Dávid Ibolya Kolompár Verók Antall MÁV
Kapcsolódó cikkek