Közélet

"Olyan, mint egy boszorkányper" - Horváth Éva a BKV botrányról

Kezd olyan lenni körülöttem a felhajtás, mint a középkori boszorkányperekben, amikor bedobták az embereket a vízbe, aztán, ha fenn maradok, azért vagyok gyanús, ha meg elsüllyedek, akkor azért – mondta Horváth Éva, a BKV-botrány egyik gyanúsítottja a Figyelőnek.

Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes korábbi kommunikációs tanácsadója a hetilapnak úgy nyilatkozott: a szerződéséről mai napig úgy tudja, rendben volt.

„2008 őszén még Kocsis István vezérigazgató is ezt mondta róla, amikor személyesen beszéltem vele, s mondtam neki, hogy én is BKV-alkalmazott vagyok. Akkor azt mondta, neki ezzel semmi baja nincs, mert az előző munkahelyén, a Magyar Villamos Műveknél is több embert alkalmazott kihelyezett munkavégzéssel” – emlékezett vissza Horváth.

A botrányba került tanácsadó elmondta: bár kétségtelen, hogy a két feladatkör ellátása nem fért bele a napi nyolc órába, kevés hétvégéje volt szabad emiatt.

Horváth Éva a hetilapnak azt mondta: Demszky Gábor főpolgármestert, mint embert és nyilatkozatainak tartalmát nem minősítené, az mindenesetre sokat elmond róla, hogy ha nem kérdezik, akkor is róla beszél, pedig beszélhetne éppen Boruzs Andrásnak, az SZDSZ fővárosi választmánya elnökének BKV-s foglalkoztatásáról is.

 

Hagyó BKV Demszky Horváth Éva Kocsis
Kapcsolódó cikkek