Közélet

Őszödi per: eddig 8 millióba került Gyurcsány védelme

Egy budapesti ügyvédi irodának 45 ezer forintos órabért fizetett ki a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) az adófizetők pénzéből azért, hogy Gyurcsány Ferencet védje az őszödi beszédben említett hazugságok és adateltitkolások miatt ellene indult perben.

A MeH a Magyar Nemzet kérdésére elismerte: eddig 8 046 000 forint közpénzt emésztett fel a volt miniszterelnök ügyvédi védelme, amelyet egészen tavaly júliusig a Kovács Kázmér Ügyvédi Iroda látott el.

A megbízási szerződést még 2007-ben kötötték, ám azt nem előzte meg közbeszerzési eljárás, sőt, azt sem tudni, érvényesült-e bármilyen árverseny az ügyvédi iroda kiválasztásakor. 

Kovács Kázmér ügyvéd a napilapnak hangsúlyozta: már megszűnt a szerződése a MeH-hel, így nem tudja, jelenleg ki védi Gyurcsányt az őszödi perben.

A szocialisták listáján negyedik helyen szereplő volt miniszterelnököt még 2006-ban perelte be Kalmár László és száz magánszemély, amiért nem megfelelően tájékoztatták a közvéleményt a gazdaság és a költségvetés valós helyzetéről, s ezzel kárt okoztak, és az ügyben eddig mindössze négy tárgyalási napot tartottak.

őszodi per Gyurcsány Kovács Kázmér Gyurcsány védelme per őszödi beszéd
Kapcsolódó cikkek