Közélet

Szekeres: a bűnösök nem árnyékolhatják be a Magyar Honvédség fényét

A formaságok mellett az elmúlt négy év munkásságát összefoglaló kiadványt adott át Szekeres Imre honvédelmi miniszter Sólyom Lászlónak a keddi látogatáson.

Mint ahogy azt korábban a Világgazdaság Online megírta, Szekeres Imre honvédelmi miniszter a mai napon látogatást tett Sólyom László köztársasági elnöknél.

A miniszter a munkalátogatás során átadta a köztársasági elnöknek a „Nemzeti konszenzus négy éve” című összefoglaló kiadványt, amely a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség elmúlt négy éves tevékenységét ismerteti.

A kiadvány bemutatja, hogy a Magyar Honvédség immáron korszerű szervezeti keretek között, modern felszereltséggel biztosítja a honvédelmi feladatok magas szintű ellátását, illetve Magyarország gazdasági teherbíró képességével arányosan tesz eleget a nemzetközi szervezetekkel való együttműködés követelményeinek.

Szekeres Imre a találkozón kifejtette, az, hogy van olyan személy, akire a bűncselekmény gyanúja vetődik, nem kérdőjelezheti meg, a Magyar Honvédség, az abban becsülettel és tisztességgel szolgálók érdemeit.

A honvédelmi miniszter kifejtette azt is, hogy elfogadhatatlannak tartja, hogy előfordulhatott olyan eset, hogy a Magyar Köztársaság egyik katonai ügyésze nagy nyilvánosság előtt minden alapot nélkülöző kijelentéssel minősített egy állami vállalatot.

Sólyom honvédelmi Szekeres kiadvány
Kapcsolódó cikkek