Közélet

Újabb gyanús csomagot találtak az MSZP-nek címezve

Napokkal ezelőtt a szilvásváradi, most pedig a pétervásárai postán találtak gyanús anyagot egy MSZP szervezetnek címzett küldeményben.

A szilvásváradi postán múlt héten felbukkanó fehér poros borítékok után ismét gyanús anyagot találtak, ezúttal a pétervásárai postán - érkezett a jelzés szerkesztőségünkbe. A HEOL értesülését a helyi posta vezetője, Stefka Mária is megerősítette. Mint elmondta, reggel éppen a válaszküldemények szortírozását végezték, mikor az egyik hivatalos válaszborítékban zörgő port tapintottak ki.

A gyanús küldeményről - az ilyenkor bevett eljárás szerint - értesítették a postafelügyeletet, majd a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, melynek szakemberei egy gyorsteszt elvégzése után gondoskodtak az anyag elszállításáról.

Mint a postahivatal vezetője elmondta: korábban soha nem fordult elő ilyen eset náluk. A gyanús anyagot egyébként egy, az MSZP Pétervásárai Területi Szövetségének címzett válaszküldeményben fedezték fel.

Soltész Bálint r. százados, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője mindezt azzal egészítette ki, hogy a kérdéses küldemény egy postafiókra érkezett be. Az Egri Rendőrkapitányság - akárcsak az előző esetben - visszaélés méreggel bűncselekmény miatt indított eljárást. A fehér por összetételét szakértői vizsgálat állapítja majd meg.

MSZP fehér por posta
Kapcsolódó cikkek