BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hazug politikusok: milyen szankció jöhet?

Politikai és erkölcsi szankciója van annak, ha valaki a politikában nem mond igazat - hangsúlyozta az Alkotmánybíróság volt elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Nem nagyon tanulta meg a vezető politikai réteg, hogy felelőssége van - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bihari Mihály. Az Alkotmánybíróság korábbi elnöke kifejtette: 40 évig nem lehetett politikai felelősségre vonás alapján leváltani a kormányt, pártokat vagy politikusokat, így ezt most tanulja a társadalom és a politikusok is.

A politikusok számára szentségtörésnek tűnik, hogy a társadalmi támogatottságuk megszűnik, noha ez a politikai felelősségre vonás legismertebb módja - közölte Bihari Mihály. Hozzátette: ennek a politika normális jelenségének kellene lennie, de mindez átitatódik a büntetőjogi felelősségre vonással.

Politikai és erkölcsi szankciója van annak, ha valaki a politikában nem mond igazat - hangsúlyozta az Alkotmánybíróság volt elnöke.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.