Közélet

Hiába perelték Gyurcsányékat

Veszített az a mintegy kétszáz magánszemély, aki perbe fogta Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt és egykori pénzügyminiszterét, Veres Jánost amiatt, mert szerintük eltitkolták, meghamisították a költségvetési adatokat a 2006-os parlamenti választások előtt.

A Fővárosi Ítélőtábla elutasította a magánszemélyek által benyújtott keresetet, mégpedig azzal a szóbeli indoklással, hogy a költségvetési adatok szabályszerű közzétételének elmulasztása esetére a jogszabályok nem rögzítenek jogkövetkezményeket, szankciókat, továbbá hogy a bíróságot nem lehet politikai és erkölcsi állásfoglalások kinyilvánítására használni - adta hírül a Népszabadság Online.

A másodfokú részítélet helybenhagyta és jogerőre emelte a Fővárosi Bíróság polgári perben meghozott első fokú döntését - emlékeztet a nol.hu tudósítása.

Kalmár László elsőrendű felperes az ítélethirdetést követően újságíróknak arról beszélt, hogy a kereset el nem bírált részében első fokon folytatódó perben még vizsgálhatja a bíróság, hogy valós és teljes körű volt-e a költségvetési adatok 2006. tavaszi nyilvánosságra hozása, és sor kerülhet a felelősség megállapítására is.

 

NOL-->

Gyurcsány feljelentés Veres Fővárosi Ítélőtábla
Kapcsolódó cikkek