Közélet

"Ilyen vereség után Lendvai Ildikónak is le kellene mondania"

Horváth Csaba politológus szerint az MSZP példátlan vereséget szenvedett.

Horvát Csaba szerint ilyen helyzetben Dávid Ibolyához hasonlóan Lendvai Ildikónak is le kellett volna mondania. Úgy vélte: a hatalomhoz görcsösen ragaszkodó Gyurcsány Ferencnek köszönhető, hogy az első fordulóban minden eldőlt, a Fidesznek nagy esélye van arra, hogy kétharmados parlamenti többsége legyen, és hogy szétesett a hazai baloldal - írta a bama.hu.

A választásokról mindent egy helyen!

Az MSZP egyetlen jelöltje sem szerzett mandátumot az első fordulóban, és sok helyen a szocialisták legnépszerűbb politikusai buktak el. Egyetlen fővárosi kerület kivételével mind az 57 nyitott kerületben a Fidesz-KDNP jelöltje vezet.

Egyetlenegy helyen, Budapest 20. számú választókerületében sikerült az élen végeznie a szocialista jelöltnek, Tóth József azonban nem érte el a mandátumszerzéshez szükséges 50 százalékos határt, a szavazatok 44,7 százalékát szerezte meg. A Fidesz-KDNP-s Spaller Endre 36,4 százalékot szerzett.

A szocialisták egyik reménysége, Szanyi Tibor a főváros XIII. kerületében, a 19. számú választókerületben maradt alul a Fidesz-KDNP-s jelölttel szemben, azonban itt sokáig kétséges volt, ki végez az élen, végül mindössze 429 szavazattal a fideszes Szalay Péter diadalmaskodott.

A választási eredményekről itt olvashat!

választási vereség országgyűlési választások MSZP
Kapcsolódó cikkek