Közélet

Már május közepére megalakulhat az új Orbán-kormány

Tapasztalt minisztériumi köztisztviselők szerint legkésőbb júniusra kialakul a végleges kormányzati struktúra, de ez akár hamarabb is létrejöhet, mivel a Fidesz képes egyedül is kormányt alakítani és így elmaradnak az ilyenkor szokásos koalíciós tárgyalások - írja a közszolga.hu.

A 2002-es választások után a Medgyessy-kormány már május végén létrejött, pedig nekik még le kellett folytatni a két koalíciós párt közötti egyeztetéseket is. Tehát az új Orbán-kormány akár már május közepére megalakulhat - írja a közszolga.hu.

A minisztériumok átszervezése után kiderül, hogy a középvezetők közül ki tarthatja meg pozícióját, akik pedig nincsenek vezetői állásban, elsősorban akkor érzik meg a változásokat, amikor eldől, melyik minisztériummal vonják össze az övéket, vagy hogyan válnak szét - az új kormányzat elképzeléseinek megfelelően.

A belső átszervezések, az új vezetők kinevezése várhatóan hamar meg fog történni, ha az új kormány valóban gyors és átfogó lépéseket tervez keresztülvinni még az önkormányzati választások előtt.

köztisztviselők kormány Fidesz
Kapcsolódó cikkek