Közélet

Még nem biztos Szanyi győzelme, a külföldi voksok döntenek

A főváros 19. számú egyéni körzetében annyira kicsi a különbség Szanyi Tibor és Szalay Péter között, hogy vasárnap nem lett végeredmény. A külföldi szavazatokat is tartalmazó egyik szavazókör urnáját csak a héten nyitják fel - írja az Index.

97,67 százalékos feldolgozottságnál 10 190 szavazata van Szanyinak, 10 066 szavazata Szalaynak, a különbség 124 szavazat.

A szoros különbség miatt döntő jelentőségű lehet annak az egy szavazókörnek az eredménye, ahová a 19. egyéni körzetben élő, de külföldön tartózkodók szavazatait számolják be. Ez azt jelenti, hogy a 19-es egyéni körzetben működő összesen 43 szavazókörből vasárnap este csak 42 eredményét hozták nyilvánosságra - írja az Index.

A maradék egyben, ebben a 45-ös számú szavazókörben 773-an élnek, vagyis a 133 külföldivel együtt összesen maximum 906 szavazatot kell innen figyelembe venni, ami akár meg is fordíthatja a két jelölt közötti versenyt.

A fővárosi átlaggal számolva úgy lehet kalkulálni, hogy reálisan négyszáz-ötszáz szavazat lehet majd ebben az urnában. Mivel nincs ennél nagyobb különbség a két jelölt között, a győztes személyéről csak a hétvégén lesz döntés.

voksok szavazókör külföldi Szanyi Tibor
Kapcsolódó cikkek