Közélet

Gyurcsány lassan mondja, hogy mindenki megértse...

Tagadja a bukott szocialista miniszterelnök, hogy bármiféle vezető pozícióra törekedne az MSZP-n belül

"Lassan mondom, hogy mindenki megértse: eszem ágában sincs bármifajta vezető posztot elvállalni" - írta legfrissebb blogbejegyzésében Gyurcsány ferenc volt szocialista miniszterelnök-pártelnök. A posztjairól tavaly lemondott-lemondatott mszp-s politikus ezt azzal kapcsolatban jelentettem ki, hogy röpiratot tett közzé az MSZP megújításáról, miután a párt rettenetes vereséget szenvedett az áprilisi országgyűlési választásokon.

Az országgyűlési választások eredményét itt megtekintheti!

"Egyfajta baloldali rendszerváltás igényével íródott a Röpirat, szembenézve önmagunkkal, az országgal, jó és rossz ösztöneinkkel. Amellett érvelek, hogy formáljuk át az MSZP-t egy nyitott, európai karakterű szociáldemokrata párttá" - írja blogbejegyzésében a rendszerváltás utáni magyarország legnépszerűtlenebb miniszterelnöke.

"A vezetés egyes tagjai dünnyögnek, nem boldogok attól, amit írtam. Ilyen-olyan megszólalók meg arról beszélnek, hogy milyen szándékom van, meg arról, hogy milyen ember, politikus vagyok" - jegyzi Gyurcsány. Miközben a bukott politikus pártjának szellemi megújulásán elmélkedik az MSZP a szétesés jeleit mutatja.

Mi látunk jeleket arra, hogy a Fidesz szeptember elejére fogja előre hozni az önkormányzati választásokat. Ha az MSZP addigra nem lesz képes egyértelmű jelét mutatni a megújulásának, akkor nemhogy polgármesternek, de még portásnak sem fognak szocialista politikust megválasztani – indokolta Barna György, az MSZP bajai szervezete elnökségének tagja azt, hogy miért mondott le posztjáról a teljes bajai elnökség.

Az MSZP-n belül sem lelkesedik mindenki az újra belendülő gyurcsány-jelenségen. Hosszú éveken felelőse, szervezője volt annak, amit most ostoroz – mondta Szanyi Tibor a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában Gyurcsány Ferenc nemrég megjelent, az MSZP-ről szóló 40 oldalas írásáról. Ráadásul a politikus szerint a röpirat tele van sok olyan evidens indulattal, amit már rengetegszer el is hangzott, így azokat nem túl szerencsés ismételgetni.

MSZP Gyurcsány Ferenc szocialisták választások
Kapcsolódó cikkek