Közélet

Szijjártó: nincs helye a Gárdának

Az új belügyminiszter feladata, hogy 2 héten belül elérje, hogy érezhető változás legyen a közbiztonság területén – mondta az MR1-Kossuth Rádióban Szijjártó Péter. A leendő miniszterelnök elmondása szerint nem lesz igény a Magyar Gárdára, ha a rendőrség megerősödik.

Szijjártó Péter, a leendő miniszterelnök szóvivője az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, a majdani belügyminiszter, intézkedési terveket készít a rendőrség állományának növelésére, illetve az állomány átvezénylésére, hogy azokon a területeken, ahol súlyos problémák vannak, lehetőleg két héten belül megoldást tudjanak találni.

A szóvivő szerint úgy kell szigorítani a jogszabályokat, hogy a kistételűnek tűnő lopások is megfelelőképpen szankcionálva legyenek, és legyen megfelelő számú rendőr. Szijjártó elmondása szerint ennek érdekében készen állnak a Btk. szigorítására, illetve a három csapás törvény előterjesztésére a parlament megalakulását követő egy-két munkanapon belül.

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy a megerősített rendőrség mellett nincs helye magukat erőszak-monopóliummal felruházó szervezeteknek, "hívják azt nemzeti gárdának vagy magyar gárdának"

Szijjártó Péter a 180 percben elárulta azt is, hogy a következő állomása Budapest lesz május 19-én, és a gazdaságról fog szólni.

konzultáció Szijjártó Péter Fidesz gárda
Kapcsolódó cikkek