Közélet

Orbánék buktatása nem cél, hanem kényszerű pedagógiai döntés

Minimum 70–100 milliárd forint hiányzik az oktatásból, ám hogy ténylegesen mekkora többletforráshoz jut az ágazat, azt a Figyelőnek adott interjújában Hoffmann Rózsa sem tudta még megmondani. Hamarosan lesz viszont új közoktatási törvény.

 „Nem rejtettük véka alá, hogy elfogadhatatlan számunkra az, ami az oktatásügyben van. Tehát ha az ország lakosainak nagy többsége ránk szavazott, az egyértelműen azt jelenti, arra is szavazott, hogy nem ért egyet a korábbi oktatáspolitikával" - mondta az új oktatási államtitkárra.  Hozzátette: „Hosszasan tudnék érvelni amellett, hogy nem létezik világnézeti semlegesség, hiszen mindenkinek van valamilyen világnézete. Inkább szeretnék mindenkit megnyugtatni, eszünk ágában sincs valamiféle vallási kurzust előírni".

Hoffman azt is közölte: A buktatás nem cél, nem is büntetés, hanem a gyermek érdekében meghozott szükségszerű és kényszerű pedagógiai döntés. A hátrányok leküzdésére kis létszámú osztályokra, egyénre szabott pedagógiai munkára van szükség. Az, hogy a leszakadt vagy leszakadóban levő rétegek gyermekeinek eredményes tanulásához, fejlődéséhez új esélyt teremtsünk, nem pusztán oktatáspolitikai, hanem stratégiai, ha úgy tetszik, nemzeti sorskérdés - mondta az intejúban Hoffmann.

buktatás államtitkár Hoffman Rózsa
Kapcsolódó cikkek