Közélet

Újhelyi: Belső válságban van a Fidesz és a kormányzat

Belső válságban van a Fidesz és a kormányzat, hiszen egyszer elő kell állniuk a valósággal, nem lehet azt folytatni, amit ellenzékben, illetve a választások óta is folytatnak – mondta Újhelyi István az ATV Jam című műsorában.

Szerinte a kormányzó pártban komoly belső konfliktusok vannak a tekintetben, hogy miként közöljék a választóikkal, hogy amit ígértek, azt nem tudják és nem is akarják megvalósítani. Az önkormányzati választást követően azonban a Fidesz kénytelen lesz megtartani a maga öszödi beszédét – tette hozzá a szocialista képviselő.

Újhelyi szerint ezt a belső válságot mutatja, hogy gyakran a fideszes képviselők is tájékozatlanok egy-egy törvényjavaslat tartalmát illetően, sok esetben csak a hírekből, vagy az országgyűlés elé terjesztett javaslatokból tudják meg, hogy mire számíthatnak.

A képviselő elmondta, a normális menetrend szerint a többi képviselőcsoporttal, illetve a társadalmi szervezetekkel való egyeztetés miatt legalább 3-4 hét szükséges ahhoz, hogy egy szakmai javaslatból törvény szülessen. Ehhez képest ma előfordulhat az, hogy a kormány péntek délután benyújtja a javaslatot úgy, hogy annak tartalmát a Fidesz-frakció tagjai sem ismerik és hétfőn este már dönteni akarnak – magyarázta Újhelyi, aki szerint így nem lehet minőségi törvényhozó munkát végezni.

MSZP választás Fidesz Újhelyi
Kapcsolódó cikkek