Közélet

Szanyi még az ördöggel is cimborálna, csak ne Tarlós nyerjen

„Akár az ördöggel is kész” szövetséget kötni az MSZP kampányfőnöke Tarlós ellenében, Szanyi Tibor két budapesti kerületben is változtatna a jobb esélyek érdekében.

A Népszabadság összeállítása szerint már Szanyi Tibor kampányfőnöki kinevezésekor is előrevetíthető volt, az új országos és a fővárosi kampányirányítás közötti együttműködés nem kimondottan gördülékeny.

Az MSZP felsőbb szintjein arról hallani, hogy Szanyi eleve úgy vállalta el a feladatot: ha tud, hozhat alternatív jelöltet a szocialisták hivatalos főpolgármester-jelöltje, Horváth Csaba helyére. Ebben egyébként a korábbi főpolgármester-helyettes, az azóta fővárosi pártelnöknek megválasztott Horváth is partner volt: maga ajánlotta fel, hogy ha a párt talál egy olyan személyt, aki mögött komoly pártszövetség áll fel, kész támogatni a váltást.

A Népszabadság értesülései szerint azonban az MSZP által megrendelt belső felmérések azt mutatják: Horváth nem lesz képes megszorongatni a fideszes Tarlós Istvánt, inkább Jávor Benedekkel (LMP) és Schmuck Andorral (MSZDP) lehet versenyben.

Szanyi állítólag arra is kész, hogy egyes jelölteket még a kopogtatócédulák gyűjtésének megkezdése előtt levegyen a választási sakktábláról. (Az ajánlószelvényeket épp ma kezdik kipostázni.) Több belső fórumon is megemlítette már, hogy Zuglóban például a szocialista induló Pelyva Györgyöt és a Szili Katalinféle Szövetség a Jövőért Mozgalom színeiben és az MSZDP támogatásával versenybe szálló Láng Mártát is vissza kellene léptetni, és a kerületben függetlenként induló Janicsák István (egykori Z’Zi Labor-énekes) mögé kellene felsorakozni.

Budapest MSZP politika választás tarlós Szanyi Tibor
Kapcsolódó cikkek