Közélet

Szanyi: Gyurcsánynak még szoknia kell a "rendszerváltást"

Kisebb belháború robbant ki a szocialistáknál a keddi Charta tüntetés kapcsán

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja a Kapcsolat.hu-n több hozzászólásában élesen bírálja a volt miniszterelnök-pártelnököt. Például, azt írja: szíve joga, hogy Gyurcsánynak egy szavát se higgye el. Múlt szerdán, az elnökségi ülésen egészen másban egyeztek meg vele, mint amit azóta csinál, a pártot, a frakciót nagyjából százszor verte át, kezelhetetlen és követhetetlen embernek tartja.

Az InfoRádióban Gyurcsány Ferencről azt mondta, a volt miniszterelnök másképpen képzeli el az elkövetkező időszak építkezését. Szanyi Tibor szerint Gyurcsány Ferenc árt a pártnak az ilyen akcióival.

A kérdésre, lehet-e irányítani Gyurcsány Ferencet, azt válaszolta: "Nem kell senkit irányítani. Van egy csapat, az MSZP vezetése július óta csapatként működik, itt a vezetés megállapodik a lépésrendben, ahhoz mindenki csodálatosan tudja tartani magát. Erre mondják azt, hogy aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére. A csapat megy előre, és aki a ritmusból kilép, az nem a szerencsés oldalon van" - fogalmazott.

A kérdésre, Gyurcsány Ferenc része-e a csapatnak, azt mondta: "Mi szeretettel várjuk, az elnökség állandó meghívott tagja. Azt látom, hogy még kell egy kis idő, hogy megszokja az MSZP-ben bekövetkezett rendszerváltást".

Gyurcsány Ferenc egyébként a demokratikus charta tüntetésén az MSZP-ről azt mondta, ha a párt a demokraták vezető ereje akar maradni, akkor nem azt keresi, hogy a meglévő baloldaliak milyen pontokon térnek el egymástól, hanem még nagyobb közös tábor építésén dolgozik.

A charta kedd esti tüntetése miatt robbant ki ez az ügy. Ott Gyurcsány Ferenc is beszédet mondott, az alkotmánybíróság jogkörének tervezett szűkítése ellen, és hosszan bírálta Orbán Viktor miniszterelnököt. "Ez az ember megcsalja Magyarország alkotmányosságát, megcsalja mindazt, amire fölesküdött, megcsalja az elmúlt 20 év és az azt megelőző évszázadok összes tisztes eszményét" - mondta a volt kormányfő.


[enews_gallery id='362556']

szocialistűk MSZP belharc Gyurcsány Ferenc Szanyi Tibor
Kapcsolódó cikkek