Az eredmények szerint Magyarországon a megkérdezettek 75 százaléka véli úgy, hogy az elmúlt három évben nőtt a korrupció az országban. Ez egész Európában a második legrosszabb arány, nálunk csak Románia vélekedett lesújtóbban.
 
A felmérés kimutatta, hogy hazánkban a pártokat tarják legkorruptabbnak, őket az üzleti szektor képviselői követik. A bizalom hiányát jelzi, hogy Magyarországon az üzleti szektort az európai átlagnál lényegesebben korruptabbnak ítélik meg.
 
Az elmúlt évben a legtöbb kenőpénzt Magyarországon az egészségügyben fizették a megkérdezettek. Míg 2009-ben a válaszadók 18 százaléka fizetett kenőpénzt az egészségügyben, addig 2010-ben már 26 százalékuk adott hálapénzt. Világviszonylatban a rendőrségnek fizettek legtöbben kenőpénzt a világon, míg nálunk az egészségügyben kimagaslóak a csúszópénzek gyakorisága. 

A korrupciót egyértelműen elítélik az emberek, sőt a megkérdezettek 90 százaléka jelentené is, ha korrupciós esettel találkozna. Ezzel szemben a tavalyi felmérésből kiderült, hogy a korrupcióval szembesülő emberek 63 százaléka valójában mégsem jelentette az esetet. 
 
„Az állampolgárokat motiválni kell arra, hogy maguk lépjenek fel a korrupció ellen és ne fogadják el a jogsértéseket. A közérdekű bejelentők védelmét törvényi szinten garantálni kell és a végrehajtáshoz megfelelő intézményi keretek felállítása szükséges.” – mondta Alexa Noémi, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója.
 
A Transparency International Globális Korrupciós Barométere (Global Corruption Barometer – GCB) az egyetlen egész világra kiterjedő közvélemény kutatás, mely a korrupcióval kapcsolatos tapasztalatokra fókuszál. A Transparency International megbízásából készült idei Globális Korrupciós Barométer 86 ország több mint 91 ezer állampolgárának véleményét tükrözi. Magyarországon 1000 főt kérdeztek meg.