Közélet

Mesterházy: A kormány nem akar együttműködni

Az MSZP elnöke szerint a kormány nem akar együttműködni az ellenzékkel annak érdekében, hogy sikeres legyen az uniós soros elnökség. Mesterházy Attila az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy a Bajnai Gordon és a Gyurcsány Ferenc által vezetett alapítványok, valamint az MSZP között jó az együttműködés, közösen dolgoznak ki törvényjavaslatokat.

Az ország érdeke, hogy a soros elnökség sikeres legyen, a kormány azonban ehhez nem kér segítséget az ellenzéktől - mondta a Magyar Szocialista Párt elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Pedig Mesterházy Attila szerint szükség lenne az együttműködésre akkor, amikor kemény kritika éri az országot a médiatörvény miatt.

Ez az ügy már nem a kormányról vagy a miniszterelnökről, hanem az országról, a magyar emberekről is szól - hangsúlyozta a politikus, aki sérelmezi, hogy a kabinet makacsul és dacosan elutasítja az ellenzék javaslatait.

Mesterházy Attila megjegyezte: a kormány azt az ajánlást is elutasította, amelyet az EU fogalmazott meg a mindenkori soros elnök számára. Mégpedig azt, hogy az elnökség fél éve alatt az adott ország vezetése ne vegyen elő nagy politikai vitákat kiváltó témákat, teremtsen inkább belső politikai békét, hogy az uniós feladatokra összpontosíthasson.

Mesterházy Attila kormány orbán-kormány Fidesz uniós elnökség
Kapcsolódó cikkek