Közélet

Államadósság: A "Gyurcsány a hibás" jelszó még mindig működik?

Jogi felelősséget is vizsgálna a Fidesz, büntethető-e Gyurcsány Ferenc és kormánya, amiért 2006 után eladósították az országot.

Az persze nyilvánvaló, hogy csak egy jókora kommunikációs bombáról van szó, teljesen véletlenül pont ugyanakkor elsütve, amikor kiderült, hogy az adócsökkentés tulajdonképpen fizetéscsökkenést jelent mindenkinek, aki 290 ezer alatt keres, de úgy tűnik, a "Gyurcsány a hibás" jelszó működik még most is - írta Sztojcsev Iván közéleti újságíró legfrissebb blogbejegyzésében.

El lehet kezdeni persze ilyenkor magyarázni, hogy az államadósság növelése egy politikai döntés, de ahogy haladunk, lassan tényleg nem kell azon csodálkozni, ha hamarosan már azért is megpróbánának lecsukatni néhány MSZP-s képviselőt, mert 2002 és 2010 közt rendszeresen igennel szavaztak a parlamentben a napirendre. Vagy lehetne gondolkozni azon is, vajon az ilyen jogi fenyegetések mennyire teszik lehetetlenné az értelmes politikai vitát, akár az adósságról is. Amibe amúgy tényleg érdemes lenne már belevágni, csak persze az nem fér bele fél percben a híradókba.

Az államadósság-bizottságról részletesen itt olvashat!

Gyurcsány Ferenc is reagált: Orbán is hibás!

Gyurcsány MSZP államadósság medgyessy Fidesz
Kapcsolódó cikkek