Közélet

"A szabadságjogokat felvizezték, a jogalkotást elkenték"

Az alkotmányjogász szerint a szabadságjogokat felvizezték, a jogalkotást elkenték, az emberi jogoknál takarékoskodtak, az államot pedig tönkretették.

Sámlit nem csinálnak így, nemhogy új alkotmányt – ezt Kolláth György mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az alkotmányjogász hozzátette: az alaptörvények általában több évtizedre szólnak, de ez még a négy évet sem fogja megélni. Kolláth György szerint a jelenleg ismert tervezet minden fejezetében vannak szarvashibák. Példaként említette az emberi jogi fejezetet, amelyben eddig olyan szavak szerepeltek, mint az „elismerik”, „védik” és tiszteletben tartják”, az új alkotmányban viszont csak annyi fog szerepelni, hogy „törekszünk”, ami nagyon kevés.

Az alkotmányjogász szerint a szabadságjogokat felvizezték, a jogalkotást elkenték, az emberi jogoknál takarékoskodtak, az államot pedig tönkretették. A szakember úgy látja, hogy az Alkotmánybíróságot is tönkretették, az eddigi nyolc hatáskör helyett csak négy szerepel majd az új alaptörvényben. Kolláth György szerint iratmegsemmisítő kellene, és újra kellene kezdeni a munkát.

kolláth györgy ATV orbán-kormány Fidesz alkotmány
Kapcsolódó cikkek