Közélet

A Századvég készíthet gazdasági tanulmányokat a Fidesz-nek

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. készíthet hat, egyenként legalább 30 oldalas gazdaságpolitikai elemzést, nettó 24,3 millió forintért az Országgyűlés Hivatala Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Országgyűlési Képviselőcsoportjának - a hirdetmény nélküli tárgyalásos egyszerű közbeszerzési eljárás eredménye a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A tanulmányoknak a gazdaságpolitikával és a makrogazdasági konjunktúrával kell foglalkozniuk, és kutatással kell megalapozni azokat. A gazdaságpolitikai rész a magyar gazdaság történéseinek, eseményeinek tudományos szintű rendszerbe foglalása. A vizsgálat középpontjában az aktuális kormányzati gazdaságpolitikának a részletes, tudományos elemzése áll, amely magában foglalja a költségvetés, a döntések következményeinek, illetve az adópolitikának a tárgyalását. A megrendelő tájékoztatást kap Magyarország makrogazdasági helyzetéről, a nemzeti fejlesztési stratégia megvalósításának lehetséges irányairól és változásairól is.

A makrogazdasági konjunktúráról szóló rész a magyar gazdaság makrogazdasági folyamataival, a legfontosabb pénzügyi, reálgazdasági változók alakulásával, valamint a konjunkturális helyzetre vonatkozó tudományos előrejelzéssel foglalkozik. A megrendelő a jövőben várható gazdasági tendenciákról kap átfogó képet.

    A hat tanulmány terjedelme egyenként 30-30 oldal.

    Az ajánlatkérő 3 társaságtól kért ajánlatot, közülük a Századvég Gazdaságkutató Zrt. lett a nyertes nettó 24,3 millió forinttal. A legdrágább ajánlat 24 millió 450 ezer forint volt.

    Ajánlatot tett még a Századvég Politikai Iskola Alapítvány, valamint az Összstratégiai Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság is.

közbeszerzés Fidesz tanulmányok szászadvég pályázat
Kapcsolódó cikkek