Közélet

Gyurcsány a bizottságnak: jelentkezzenek a titkárságomon egy kávéra

A volt miniszterelnök levelet írt a vörösiszap katasztrófát vizsgáló parlamenti bizottságnak, amelyben leszögezi: számára érthetetlen, miért őt akarnák meghallgatni a Motim Zrt. szerepe kapcsán.

Keplik Lajosnak, a vizsgálóbizottság elnökének címzett levelében Gyurcsány Ferenc leszögezi: nem a Motim Zrt. többségi tulajdonosa és soha nem is volt az, ugyanez érvényes a kizárólagos tulajdonában lévő Altus Zrt.-re. A volt miniszterelnök hozzátette, hogy egyetlen személy sem birtokolja a Motim részvényeinek többségét.

Levele zárásaként Gyurcsány Ferenc állítja: fogalma sincs arról, hogy a bizottság kit akar meghallgatni. "Ha a Motim Zrt. többségi tulajdonosát, akkor kénytelen vagyok közölni, hogy ilyen nem létezik. Ha a társaság tulajdonosait, akkor el kell mondjam, hogy ilyenből meg sok van, de egyiknek sem én vagyok a képviselője. Ha esetleg mindentől függetlenül személyesen velem szeretnének találkozni, akkor kérem, hogy mint választópolgárok jelentkezzenek be titkárságomon egy kávéra, és alkalmas időpontban örömmel beszélgetek Önökkel bármilyen kérdésről." – fejezi be a vizsgálóbizottságnak írt levelét a miniszterelnök, amelyet A fiúk szórakozni akarnak velem..." címmel jelentetett meg Facebook oldalán.

 

Gyurcsány Motim vörösiszap ALTUS meghallgatás
Kapcsolódó cikkek