Közélet

Heim Péter távozik a Századvég éléről

Fürjes Balázs lesz a Századvég Gazdaságkutató Zrt. új vezérigazgatója. Heim Péter a jövőben ázsiai kapcsolataival kíván foglalkozni, amit "az ország érdekében is fel kíván használni".

"Október 1-jével lemondok a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatói pozíciójáról" - közölte az Origóval Heim Péter. Döntését azzal indokolta, hogy ázsiai kapcsolatainak, üzleteinek akar több időt szentelni, ezért operatív értelemben nem tudja a Századvéget tovább vinni.

"Nem tudnék elég figyelmet szentelni a kutatásoknak, és nem szeretnék olyanba beleszólni, amivel már nem foglalkozom" - mondta, hozzátéve, hogy többségi tulajdonosként az igazgatóság elnöke marad. Az új vezérigazgató Fürjes Balázs Zoltán lesz, aki egy hónappal ezelőtt lett a Nemzeti Eszközkezelő Társaság felügyelőbizottságának az elnöke.

"Az ázsiai magán- es üzleti kapcsolataimat az ország érdekében is fel kívánom használni. Ennek az egyik eredménye a mostani, a Debreceni Belső-Mongol Technológiai és Kulturális Parkkal kapcsolatos bejelentés. Mintegy húsz kínai vállalatot tervezünk másfél év alatt Debrecenbe hozni, és az év végéig további bejelentésekre készülök, melyek a hazai gazdaságra is pozitív hatással lesznek" - közölte az üzletember.

vezérigazgató Heim Péter Századvég belső-mongol Fürjes Balázs
Kapcsolódó cikkek