Közélet

Készek meghalni Gyurcsányért - videó

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ügyészségi meghallgatására mintegy ezer szimpatizáns gyűlt össze, akik "Veled vagyunk, Feri!" kiáltással fogadták az ellenzéki politikust. A forradalmi baloldal öregjei készek meghalni Gyurcsányért.

A volt szocialista miniszterelnök kihallgatásának idejére az általa vezetett, az MSZP-ben működő Demokratikus Koalíció Platform tüntetést szervezett. A tömeg, amely az ügyészségnek otthont Zichy Jenő utca nagy részét megtölti, már nagyjából dél óta gyülekezik, soraiban a szocialista frakció tagjaival.

A többségében idős demonstrálók szinte folyamatosan skandálnak, Orbán Viktor miniszterelnök távozását követelik és szolidaritásukról biztosítják Gyurcsány Ferencet, aki mielőtt - óriási sajtóérdeklődés közepette - belépett az ügyészség épületének ajtaján, édesanyát és nővérét köszöntötte.

A tüntetés szervezői bejelentették: megvárják, amíg Gyurcsány Ferenc elhagyhatja az ügyészséget, és úgy készülnek, hogy a volt kormányfő ezt követően beszédet mond.

A szocialista politikust azzal gyanúsítja a nyomozóhatóság, hogy hivatali visszaélést követett el a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben, amikor az értékesítés egyetlen lehetséges módjaként a telekcserét határozta meg.

Hivatali visszaéléssel meggyanúsította Gyurcsány Ferencet sukorói kaszinóberuházással összefüggésben zajló büntetőügyben hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség – írja az MTI.

Gyurcsány baloldal ügyészség tüntetés
Kapcsolódó cikkek