Közélet

Spiegel: Magyarország még kibújhat a hurokból

A Frankfurter Allgemeine Zeitung a címoldalán kezdődő, Az EU-miniszterek Magyarországnak járó eszközöket fagyasztanak be – című írásban kiemelte, hogy Olli Rehn és Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter szerint a döntéssel ösztönözni kívánják Budapestet arra, hogy a "lehető leggyorsabban" rendezze az államháztartási helyzetet.

A Spiegel Online Szigorú büntetés - Az EU Magyarországnak járó támogatási pénzeket fagyaszt be – című írásában kiemelte, hogy Spanyolország kegyelmi időt kapott, Magyarországgal viszont szigorúak voltak az uniós partnerek, ugyanakkor Budapest még "kibújhat a hurokból".

A Handelsblatt online beszámolója szerint "hol többé, hol kevésbé" veszi figyelembe az EU azt, hogy a konjunktúra gyenge. A lap hozzáfűzte, hogy az EU "az államháztartás szigorított ellenőrzésének bunkójával" ezúttal Magyarországra "sújtott le a legnagyobb erővel".

A vád, hogy Magyarországgal szigorúbban bánnak, mint Spanyolországgal, nem állja meg a helyét, mert Magyarország már több határidőt is elmulasztott a háromszázalékos határ teljesítésére - írta jegyzetében a Neue Zürcher Zeitung. Mindenesetre több, mint "nem szép" a 2011-es tetemes spanyol hiánytúllépés.

 

 

 

kohéziós pénz hiány EU szankció
Kapcsolódó cikkek