Közélet

A VDSZ a Bajnai-csapattól is egyeztetést várt volna

Együttműködési javaslatot várnak a szakszervezetek a mindenkori döntéshozóktól, az újonnan alakult civil, s egyéb csoportosulásoktól éppúgy, mint a jelenlegi hatalomtól - jelentette be közleményben a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozó Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ).

A vegyész szakszervezet hiányolja az október 23-i ünnepi beszédekből a folyamatos műszakban dolgozók helyzetének rendezéséről szóló terveket.
A szakszervezetek a jelenlegi döntéshozóktól és a kormánypolitika változtatására készülő újonnan alakult csoportoktól is elvárják, hogy a munka világát érintő programok és módosítások kidolgozásakor egyeztessenek velük, fogadják el, sőt kérjék az érdekvédelem szakmai véleményét - jelentette ki Székely Tamás.

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozó Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnöke, az októberi 23-i események kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy a munkavállalók Magyarországát továbbra is a szakszervezetek képviselik, és aki a dolgozók támogatását, szavazatát várja, annak valódi konzultációt kell folytatnia, s meg kell állapodnia velük. 

Az elnök az október 23-i rendezvények kapcsán sajnálatosnak tartja, hogy a jelenlegi helyzetet elemző, sőt méltató szónokok többsége megfeledkezett a műszakos dolgozókról, ezért a vegyipari szakszervezet elsőként köszöni meg azoknak a munkáját, akik a háttérben, folyamatos munkarendben biztosították a közös ünneplés feltételeit.

vegyipari dolgozók szakszervezet kormány VDSZ
Kapcsolódó cikkek