Közélet

Közel 20 ezer tonnával csökkent a kibocsátásunk

Közel 20 ezer tonnával csökkent tavaly az ország üvegházhatásúgáz-kibocsátása az uniós forrásból finanszírozott projekteknek köszönhetően – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára.

Földi Enikő ezt azon a mai budapesti rendezvényen jelentette be, ahol a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) Óriási Számok kampányának zárórendezvényén átadták az uniós forrásból finanszírozott környezetvédelmi beruházásokat szimbolizáló installációt.

A helyettes államtitkár elmondta: a 19.666 tonnányi emissziócsökkentés 105 beruházásnak köszönhető, amelyek az Új Széchenyi Terv 2,3 milliárd forintos – uniós és állami - támogatásból valósulhattak meg. A környezetvédelem területén jelenleg csaknem 1.300 fejlesztés van megvalósítás alatt, melyek leszerződött támogatása mintegy 78 milliárd forint.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Óriási Számok kampányának célja az volt, hogy számokon keresztül mutassa be az uniós forrásból finanszírozott projektek eredményeit országszerte felállított térinstallációkkal és térbútorokkal. Veszprémben az oktatás, Szegeden az egészségügy, Miskolcon a képzés, Pécsett a turizmus, Debrecenben a közlekedés, Győrben a vállakozásfejlesztés, Budapesten a környezetvédelem terén véghez vitt projekteket mutatták be.

Új Széchenyi Terv uvegházhatású gáz uniós emisszió
Kapcsolódó cikkek