uniós

Elszabadultak az európai lakossági tarifák, a hazaiakat visszatartotta a fék

Az uniós fővárosokon belül augusztusban is Budapesten volt a legalacsonyabb a villamos energia és a földgáz bruttó lakossági végfelhasználói ára.
2022.09.26 Olvasási idő:

Helyzet van, az OMV rövid távon nem száll ki az olaj- és gázpiacról

Utólag szerencsének bizonyult a norvég üzlet meghiúsulása.
2022.05.05 Olvasási idő:

Kiemelt juttatást kapnak az állami szakértők

A nemzetbiztonsági ellenőrzést és a vagyonnyilatkozat-tételt is vállalniuk kell azoknak az állami pályázatértékelőknek, akik a szakértői névsor tagjaiként koordinálják az uniós támogatások sorsát.
2017.02.13 Olvasási idő:

Sok cég uniós támogatással sem tudott sikeres lenni

Meglepő eredményre vezetett az egyik népszerű vállalkozásfejlesztési pályázat nyerteseinek elemzése. A GOP-2012-2.1.1/B kódszámú kiírás 1350 darab nyertes vállalkozásának több mint egy negyede csökkenő árbevételről, 18 százaléka pedig leépítésekről számolt be – nyilatkozza Hantos Zoltán az OPTEN céginformációs szolgáltató projektmenedzsere.
2017.02.10 Olvasási idő:

Nem értik a román méhészek, miért lettek uniós listavezetők

2017.02.03 Olvasási idő:

Visszaestek az uniós átutalások tavaly novemberben

Az uniós tőketámogatások megcsappanása miatt novemberben csökkent Magyarországnak a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttes egyenlegéből számolt külső bevételi többlete, úgynevezett finanszírozási képessége az előző hónaphoz hasonlítva - ez derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján hétfőn megjelent legfrissebb havi fizetésimérleg-adatokból.
2017.01.16 Olvasási idő:

Egyre több kínai foglal szállást a Balatonnál

A legfontosabb szállodai mutatóban, az egy kiadható szobára jutó árbevételben májusban a lengyel és a szlovák piac előtt végeztek a magyar hotelek
2014.07.21 Olvasási idő:

Akár 220 milliót is kaphat egy kkv a kockázati tőkeprogramon keresztül

Az eddigi 200 ezer euróval szemben mostantól akár 750 ezer euróra (közel 220 millió forintra) is emelkedhet az uniós forrásból kkv-k számára kockázati tőkeprogramot kezelő Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) befektetéseinek egyedi értékhatára, miután erre Magyarország az Európai Bizottságtól egyedi engedélyt kapott.
2013.05.27 Olvasási idő:

Minden hazai régiónak pénzt adna az új EU-alapból egy magyar kezdeményezésű EP-javaslat

Az Európai Parlament (EP) foglalkoztatási és szociális bizottságának mai ülésén elfogadták Kósa Ádám fideszes EP-képviselő indítványát, amely a fiatalkorú munkanélküliség hatékonyabb kezelése érdekében olyan mandátumot jelölt ki az Európai Parlament részére, hogy valamennyi magyar régió alkalmas legyen a 2007-2014 között felállítandó új uniós pénzügyi alap, az Ifjúsági Garancia Alap forrásainak lehívására.
2013.04.23 Olvasási idő:

Az EU-pénzek miatti megyeváltásról szavaz ma Nagykőrös

Népszavazást tartanak ma Nagykőrösön négy kérdésben.
2013.04.07 Olvasási idő: