A szervezők elmondása szerint mai és holnapi demonstráció az eurózóna adósságválságának kezelése, illetve a dél-európai országokra „erőltetett” gazdaságpolitikai intézkedések ellen tiltakozik a Németország pénzügyi központjának számító városban.

A szervezők szerint a demonstrációban több mint háromezer, míg a rendőrök szerint ezer-ezerötszáz fő vesz részt. Számos busz érkezett a tüntetésre Spanyolországból és Olaszországból. A demonstráció során eddig csak kisebb összecsapásokra került sor a rendőrséggel, azonban a tüntetés alapvetően békés - számol be a The Guardian eurózóna-válságot követő blogja.

Az EKB frankfuri székháza azért lett célpontja a demonstrációnak, mert az EKB az IMF és az Európai Bizottság mellett annak a trojkának a tagja, amely meghatározta azokat a megszorításokkal járó gazdaságpolitikai döntéseket, amelyeket a mentőcsomagért cserébe kértek az eladósodott eurózóna-tagországoktól.

A tüntetéssel a résztvevők az adósságválság kezelésének módja mellett az „élemiszerárakkal történő spekuláció” ellen is tiltakoznak.