Közélet

Polt Péter kezdeményezte Meggyes Tamás mentelmi jogának felfüggesztését

Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte az Országgyűlés elnökénél Meggyes Tamás fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával összefüggésben - értesült az MTI hétfőn.

A Magyar Hírlapnak szeptemberben György Róbert, az esztergomi Fidesz elnöke azt mondta: „Meggyes Tamás népszerűtlensége ráhúzódott az esztergomi Fidesz-frakcióra és a pártra, ezt belátva és ennek következményeit elfogadva Meggyes Tamás kiszáll a közéletből”. Később a volt polgármester ezt cáfolta.

Meggyes Tamás 1999 és 2010 között volt Esztergom polgármestere. A 2010-es választáson a szavazatok alig harmadát szerezte meg az addigra már súlyosan eladósodott városban - Esztergom ettől kezdve híresült el a működésképtelenségéről, a fideszes többségű képviselő-testület és Tétényi Éva független polgármester gyakran kölcsönösen blokkolják egymás munkáját, a városban többször még a közszolgáltatásokat is le kellett állítani a fizetésképtelenség miatt, ideiglenesen tömegközlekedés, gyermekétkeztetés és közvilágítás sem volt. Többször is felvetődött a találgatás, hogy Meggyest kizárnák a Fidesz parlamenti frakciójából, ám ez mindig pletyka szintjén maradt, a párt felső vezetése eddig minden alkalommal megvédte.

 

Esztergom Meggyes Tamás
Kapcsolódó cikkek