Közélet

Az éhségmenet szervezői szociális konzultációt hirdetnek

Szociális konzultációt hirdet a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket! Egyesület (MKTB) – nyilatkozta lapunknak Komjáthi Imre. Az MKTB elnöke közölte: leveleket, vagy e-maileket várnak a lakosságtól arról, hogy hogyan látják helyzetüket.

Arra kíváncsiak, hogy segített-e a lakosságnak az egykulcsos adórendszer, a rezsicsökkentés, valamint tapasztalják-e azt, hogy tömegesen jönnének létre munkahelyek. A beérkező leveleket és e-maileket összegyűjtik és 2014 januárjában az első parlamenti lapon átadják a Fidesz frakciónak.

Komjáthi, aki egyben a korábbi éhségmeneteket szerevező Közmunkás Szakszervezet társelnöke is elmondta: a kormányzati propaganda nem egyezik több szakember és elemző véleményével az ország helyzetéről. Kiemelte: a KSH „sokkoló becslése alapján négymillióan élnek a létminimum alatt Magyarországon”. Szerinte egyre lejjebb csúsznak a középosztályhoz tartozó családok, a szegénység mélyül. A mélyszegénység és a nyomor nagyobb, mint amit az ország forrásai indokolnának. A Tárki fölmérése szerint a megkérdezettek 19 százaléka tervezi, hogy rövidebb vagy hosszú távon, külföldön vállalna munkát, vagy véglegesen kivándorolna.

éhségmenet
Kapcsolódó cikkek