Közélet

Eddig 17 ezer személy- és vagyonőr tett le vizsgát a 60 ezerből

A személy- és vagyonőrként dolgozó személyeknek, várhatóan mintegy 60 ezer főnek 2014. május 31-éig kell vizsgakötelezettségüknek eleget tenniük, január 15-ig 17370-en vizsgáztak le.

A személy- és vagyonőrök továbbképzésén 2014. január 15-ig 17370 fő tett sikeres vizsgát, a regisztrálók száma pedig 30612 fő volt, ők a későbbiekben fognak képzésre és vizsgára jelentkezni – közölte a parlament honlapján a belügyminiszter.

Pintér Sándor szerint az előzetes számítások alapján várhatóan 60 ezer fő vizsgázik május 31-ig. A tárcavezetőt Harangozó Tamás képviselő kérdezte arról, hogy január 15-éig hány személy- és vagyonőr végezte el a képzést, és jelentkezett vizsgára.

Az MSZP-s képviselő arra emlékeztetett, hogy az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről, valamint egyes törvényeknek az iskolakerülés elleni fellépést biztosító módosításáról szóló törvény 2013. január 1-től hatályos rendelkezései a személy- és őrök számára elméleti és gyakorlati tanfolyam elvégzését, valamint vizsgakötelezettséget írnak elő.

A személy- és vagyonőrként dolgozó személyeknek 2014. május 31-éig kell vizsgakötelezettségüknek eleget tenniük. A képzés és a vizsga lebonyolításáról a Belügyminisztérium Oktatási, Képzési és Tudományszervezési Főigazgatóság gondoskodik együttműködésben a Személyi-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamarával.

Harangozó az iránt is érdeklődött, hogy május 31-ig elegendő idő áll-e a képzések és vizsgák megszervezésére és lebonyolítására, vagy esetleg szükségessé válhat a határidő ismételt meghosszabbítása? Pintér a határidő ismételt módosítását nem tartja szükségesnek.

határidő vizsga vagyonőr
Kapcsolódó cikkek