Közélet

Az Újpest FC szerint megoldódni látszik a helyzet

A klub szerint megoldódni látszik a helyzete, mivel a kirendelt vagyonfelügyelő engedélye után a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága csütörtökön hozzájárult, hogy az Újpest FC Kft. 2013/14-es szezonra érvényes indulási joga az Újpesti Torna Egyleten (UTE) keresztül az Újpest 1885 Futball Kft.-hez kerüljön.

"Az Újpest FC helyzete megoldódni látszik, kilencven százalékban elrendeződtek az üggyel kapcsolatos kérdések és amennyiben a bíró sípjelére elkezdődik vasárnap este a Haladás-Újpest FC mérkőzés, úgy mindenki biztos lehet benne, hogy az Újpest FC még sokáig az élvonalban folytatja eddig is páratlan és sikerekben gazdag történelmét" - olvasható a lila-fehérek pénteki közleményében.

A klub a vagyonfelügyelővel kötött megállapodás értelmében további részleteket egyelőre nem közölt, az elmúlt napok történéseivel kapcsolatban várhatóan kedden nyújt majd bővebb tájékoztatást.

Az ügy háttere: az UTE azzal a kéréssel fordult az MLSZ-hez, hogy a licencjogot átvinné a futballklubot működtető gazdasági társaságtól, az Újpest FC Kft.-től az Újpest 1885 Futball Kft.-be, mivel Roderick Duchatelet tulajdonos szerint a labdarúgóklub offshore-cégek hálójába került. Az érintett cégek felszámolási eljárást kezdeményeztek a klubbal szemben, és ha a felszámolás jogerőre emelkedett volna, akkor az MLSZ szabályzata szerint az egyesület elveszíti a licencét, a csapatot kizárják a bajnokságból és csak alsóbb osztályban indulhat.

Az MLSZ elnöksége múlt csütörtöki ülésén hozzájárult ahhoz, hogy az Újpest FC Kft. 2013/14-es szezonra érvényes indulási jogát átruházzák az Újpesti Torna Egyletre, azzal a feltétellel, hogy a Fővárosi Törvényszék által az Újpest FC Kft.-hez kirendelt ideiglenes vagyonfelügyelő jóváhagyja.

Roderick Duchatelet március 14-i sajtótájékoztatóján azt mondta, elhagyja a csapatot, ha megindítják a felszámolást az Újpest FC Kft. ellen, s az MLSZ nem járul hozzá addig az indulási jog átruházásához. Az MLSZ múlt csütörtöki döntése után úgy fogalmazott: "Mély és igaz sajnálattal kell elismernünk, hogy veszítettünk."

Újpest Újpest FC
Kapcsolódó cikkek