Közélet

Maláj gép: hangfelvétellel sokkolták a hozzátartozókat

A maláj hatóságok lejátszották az irányítótorony és az utasszállító közti utolsó párbeszédet a gyászoló családtagok számára. A hatóságok azért döntöttek a hangfelvétel közzététele mellett, mert korábban megvádolták őket azzal, hogy számos, a családoknak is fontos információt hallgattnak el.

A hangfelvétel végén az hallatszik, hogy „Malajzia három hét nulla jelentkezik Ho Si Minh 120.9, jó éjt” , amit a Kuala Lumpur-i légiirányító mondott a kapitánynak. Valószínűleg a személyzet egyik tagja válaszolt úgy, hogy "Jó éjt! Maláj három hét nulla".

A hangfelvétel mellett a repülő feltételezett útját is megmutatták a családoknak. Mivel a napokban az is kiderült, hogy egy katonai radar észlelte a gép módosított útvonalát.

Emellett közölték azt is, hogy a hivatalos kutatást leállították. Mindez köszönhető annak, hogy az ausztrál kormányfő, Tony Abbott úgy nyilatkozott, a gép roncsai valószínűleg a tengerfenéken találhatóak, amelyek az idő múlásával folyamatosan áznak, így szinte lehetetlen megtalálni a darabokat.

A hivatalos kutatás ellenére tovább folytatódik a keresés, amiket magáncégek végeznek el a következő hetekben, hónapokban. A kutatások közel 56 millió dollárt emésztenek fel.

eltűnt Maláj gép maláj utasszállító
Kapcsolódó cikkek