Közélet

Maláj gép: Terrorszervezet tagjait tartózatták le, az FBI is nyomoz

A két hónapja útjára induló maláj gép eltűnését még számos rejtély övezi. Legfrissebb információk szerint akár terrorszervezet is állhat az eltűnés hátterében. Kuala Lumpurban 11 embert vettek őrizetbe - olvasható az Independent oldalán.

A lap frissen közzétett cikke szerint tizenegy, az al-Kaidával kapcsolatban lévő terroristát tartóztattak le Malajziában az elmúlt napokban. A feltételezett gyanúsítottak mellett az utasszállító titkos rakománya is a kutatók figyelmébe került, hiszen az távközlési rádióalkatrészként volt feltüntetve a fuvarlevélen.

A hatóságok a szervezet tagjait azzal gyanúsítják, hogy az utasszállítón található titkos szállítmányra akarták rátenni a kezüket. Emellett további két mázsa lítiumos akkumulátor is ott volt a gép fedélzetén.

A nyomozásban mostmár az FBI és a brit MI6 is részt vesz. Jelenlegi információk szerint a nemzetközi kutatócsoport átfogó vizsgálatba kezdett. Meg nem erősített hírek szerint egyes tagok bevallották, hogy terrorakcióban vettek részt, de a maláj gép eltűnéséhez állításuk szerint nincs közük - olvasható az Independent oldalán.

eltűnt Maláj gép maláj utasszállító
Kapcsolódó cikkek