Közélet

Újabb harcok alakultak ki Ukrajnában

Heves harcok bontakoztak ki kedd reggel a kelet-ukrajnai Szlovjanszknál, a terrorellenes műveletben részt vevő ukrán katonák megsemmisítették a Moszkva-barát szakadár fegyveresek több őrhelyét és létesítményét - közölte Arszen Avanakov belügyminiszter.

Az ukrán tárcavezető Facebook-oldalán az írta, hogy nagyon heves lövöldözés folyik a Szlovjanszk melletti Szemenyivka falu környékén, a "terroristák" gránátvetőikkel többször eltalálták a hadsereg páncélozott szállító harcjárműveit, de senkinek sem esett baja.

Avakov arra kérte Szlovjanszk és a környékbeli települések, Kramatorszk, illetve Krasznij Liman lakóit, hogy ne kockáztassák életüket, maradjanak otthonaikban, és ne közelítsék meg "a terroristák" állásait.

Helyszíni beszámolók szerint a város felett harci repülőgépek és helikopterek jelentek meg, tüzérségi tűz robaja is hallatszik. Az Interfax orosz hírügynökség a szakadárokra hivatkozva közölte, hogy páncélozott járművekből álló konvojok tartanak Szlovjanszk felé, sokkal több katonai járműről van szó, mint amennyi már a város környékén van. "Úgy tűnik, hogy harckocsikkal akarnak minket megfojtani" - mondta az egyik felkelő.

Keddre virradóra Kramatorszk környékén is súlyos harcok voltak, egész éjszaka ágyúdörgést lehetett hallani, lövöldözés és erős robbanások hallatszottak a repülőtér környékéről is. Egyes hírek szerint a Kramatorszk melletti Jasznohirka falunál meghalt három szakadár fegyveres, amikor katonák levegőbe röpítették a gépkocsijukat.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek