Közélet

Több út járhatatlanná vált Vas megyében az áradás miatt

A Pinka áradása miatt csütörtökön lezárták a Pinkamindszent és az országhatár közötti mellékút több mint 3,3 kilométeres szakaszát Vas megyében, a Répce magas vízszintje miatt pedig a Bük és Acsád közötti mellékút 1,5 kilométeres szakaszán nem lehet közlekedni - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya.

A társaság a korlátozások betartására kéri az autósokat és arra figyelmeztet, hogy ne próbáljanak meg áthajtani a vízzel elöntött útszakaszokon. A közlekedésre vonatkozó friss Információk megtalálhatók a www.utinform.hu weboldalon.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szerdai heves esőzések miatt harmincöt esetben riasztották Vas megyében a tűzoltókat. A vihar villanyoszlopot, fákat döntött ki, a víz betört a pincékbe, több helyen elöntötte a mellékutakat. A víz szerdán az esti órákban a vasútvonalat is alámosta Kőszeg és Kőszegfalva között, itt vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat.

A magasan fekvő területekről lezúduló víz összesen 25 lakóházat veszélyeztetett Kőszeg, Kőszegfalva, Kőszegdoroszló, Narda, Felsőcsatár és Bucsu településeken. A védekezési munkálatokhoz a katasztrófavédelem irányításával 2500 homokzsákot használtak fel.

kár vihar esőzés
Kapcsolódó cikkek