Közélet

Csányi viccelődött a bankszektor helyzetén

Már 270 diákot támogat a Csányi Alapítvány – hangzott el a szervezet sajtótájékoztatóján. Az eseményen az alapító Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója mellett Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár is részt vett.

Csányi ezzel viccelődött is: „azért is örülök, hogy eljött, mert várhatóan jövőre már a bankszektor is hozzá tartozik majd”. Csányi elmondta: az alapítvány kilenc éve indult, a gondosan kiválasztott tehetséges, ám hátrányos helyzetű gyerekeket pedig hosszú éveken át, az egyetemi, főiskolai tanulmányok végéig patronálják. Jelenleg 270 diákot támogatnak, de a terv az, hogy ezer gyereknek segítenek majd. A bankár hangsúlyozta: ebben az sem akadályozhatja meg, ha devizahiteles perek lesznek, vagy elveszik a terület alapú támogatásokat tőle.

Az alapítvány patronáltjai között jelenleg 137 általános iskolás, 109 középiskolás, 4 felsőfokú képzésben részesülő és húsz egyetemista diák van. A gyerekek tízéves korukban kerülnek be a programba. A lemorzsolódás minimális. A gyerekek közül 78-an tettek már le európai számítástechnikai vizsgát (ECDL), 37-en rendelkeznek ECDL-Start vizsgával, és 110-en már nyelvvizsgát is tettek. A programban részt vevők tematikus szaktáborokba is eljutnak, nyelvtudásukat külföldi nyelvi táborokban is fejleszthetik. Az alapítvány egy megállapodást is aláírt szerdán a Kaposvári Egyetemmel.

VG Online-->

OTP alapítvány Csányi
Kapcsolódó cikkek