Közélet

AirAsia: még mindig nem találják a gép fekete dobozát

Kilenc nappal azután, hogy lezuhant az AirAsia utasszállítója, a kutatócsoportok még mindig nem találják a gép fekete dobozát. A rossz időjárási viszonyok közt még az is bizonytalan, hogy valóban a gép farkát és törzsének egy részét találták-e a búvárok. Az erős áramlatok és a nagy hullámok nagy mértékben lassítják a holttestek és a gép egyéb roncsainak megtalálását.

A keresésben az orosz katasztrófavédelem szakértői hidroplánnal a levegőből nyújtanak segítséget, ennek segítségével már harminc - az utasszállítóból származó- tárgyat találtak és egy holttestet. Az oroszok mellett indonéz, japán, szingapúri és amerikai csoportok is segítenek a keresésben.

162 emberrel a fedélzetén december 28-án reggel indult az AirAsia 8501-es járata Surabayából Szingapúrba. A gép és az irányítóközpont közötti kapcsolat 42 perccel a felszállás után szakadt meg. A jelenlegi álláspont szerint valószínűleg a szélsőséges időjárási körülmények miatt a hajtóművek meghibásodtak és ezért zuhant a tengerbe. A kutatók eddig harmincnégy holttestet találtak meg.

airasia utasszállító
Kapcsolódó cikkek