Közélet

Népszava: Lázár a vasárnapi zárva tartás bukásáról beszélt

A Népszava szerint egy bizalmas találkozón arról beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy ha lesz népszavazás a vasárnapi zárva tartásról, azt a Fidesz el fogja veszíteni.

A Szeretem Magyarországot Klub zártkörű rendezvényén beszélt a vasárnapi zárva tartás feltételezhető bukásáról Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Népszava szerint.

A napilap azt írja hétfői számában, hogy a miniszter a hétvégi rendezvényen Tatán azt mondta, hogy ha népszavazás lesz a zárva tartásról, akkor a Fidesz azt el fogja veszíteni, és visszaáll a korábbi állapot, a most zárva tartó üzletek újra kinyitnak.

A 2005-ben alakult klub gyűléseinek résztvevői az ott elhangzottakat bizalmasan kezelik - írja a lap. Bár a Népszava forrásai szerint a fenti Lázár-szöveg elhangzott, azt megerősíttetni már senkivel nem tudták, a lapnak még Lázár jelenlétét sem erősítették meg. A klub honlapján csak annyi szerepel, hogy még januárban Navracsics Tibor volt a vendégük. A napilap felidézi, hogy a múlt héten Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő is úgy érvelt, hogy ha a vasárnapi zárva tartás kedvezőtlenül ha a fogyasztásra, akkor csak átmeneti jelenség lesz.

 

Lázár János vasárnapi zárvatartás Fidesz
Kapcsolódó cikkek